6B07241 Өсімдік майлары және майлар технологиясы
БББ ПАСПОРТЫ
БББ атауы |
6B07241 Өсімдік майлары және майлар технологиясы |
Білім беру саласының коды мен жіктелуі |
6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары |
Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі |
6B072 Өндірістік және өңдеу салалары |
Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы |
B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі |
Оқыту тілі |
Қазақ, орыс |
БББ көлемі |
240 кредит |
Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері |
- |
Серіктес-ЖОО (ҚББ) |
- |
БББ мақсаты |
Май өнеркәсібі саласымен ғылыми-зерттеу ұйымдарында теориялық, практикалық және басқарушылық қабілеттері бар бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау болып табылады. |
Берілетін дәреженің аталуы |
Техника және технология бакалавры |
Кәсіби қызмет саласы |
- май өнеркәсібі саласы; - май өнеркәсібі саласындағы бизнес. |
Оқыту нәтижелері |
ОН1 Академиялық адалдық қағидаттарын түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру. ОН2 Кәсіби қызметтің жаратылыстану, математикалық, қоғамдық, әлеуметтік-экономикалық және инженерлік білімдерін көрсету, ғылыми зерттеу әдістерін меңгер. ОН3 Ақпараттық және есептеу сауаттылығы болуы тиіс, ақпараттарды жалпылау, талдау және қабылдай алу, мақсат қою және оған жету жолдарын таңдай білу. ОН4 Қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және дамыту мақсатында зерттеулер жүргізудің шарттары мен параметрлерін, тәжірибе жүзінде алынған мәліметтерді өңдеу әдістерін анықтау. ОН5 Нормативтік-құқықтық құжаттарды өз қызметінде қолдана білу, өндірістік қызметтің қауіпсіздігі мен экологиялық қауіпсіздігін арттыру шараларын әзірлеу; төтенше жағдайлардың дамуы мен салдарын болжау. ОН6 Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық процестерін талдау негізінде жаңа технологиялық желілерді және тиімді жобалық әзірлемелерді жүзеге асыр. ОН7 Негізгі және қосымша шикізат пен дайын өнімдер сапасының нормативтік құжаттаманың талаптарына сәйкестігін технохимиялық және микробиологиялық бақылау арқылы жүзеге асыруды қамтамасыз ету, жеткізілетін өнімнің сапасы мен қауіпсіздігі бойынша шикізат пен материалдарды жеткізушілермен өзара әрекет орнату. ОН8 Инженерлік-техникалық есептеулерді жүргізу, технологиялық процесті жобалау, жүйелерді автоматтандыру, негізгі және қосалқы жабдықтарды таңдау, зерттеу есептерін шешу және физика-математикалық білімдерді біріктіру. ОН9 Қажетті эксперименттік талдау жүргізу, ақаулардың себептерін белгілеу; жоғары сапалы тамақ өнімдерін алу технологияларын жетілдіру және дамыту үшін білімдерін қолдану; кәсіптік қызметте тамақ өндірісінің негізгі білімдерін пайдалану. ОН10 Май өндіру өндірістерінің сол немесе басқа дайын өнімнің артықшылықтарын талдау, сапасын бағалау, сатуға ұсыну. ОН11 Технологиялық процестің құрамдас бөліктерін әзірлеу, енгізу, шикізатты тұтыну нормасын, өндіріс рецептурасын, тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу, материалдық балансты құру. ОН12 Техникалық шешімдерді техникалық-экономикалық көрсеткіштер тұрғысынан бағалау және олардың іс-әрекеттерін өңдеу өнеркәсібінің жаңа өнімдеріне технологияларды әзірлеу кезінде жұмыс жағдайының шарттарына сәйкес түзету. ОН13 Зерттеу, кәсіпкерлік және жұмыс шарты бойынша дағдыларын қолдану. ОН14 Жеке және топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс жасау, өз көзқарасыңызды дұрыс қорғау, іс-әрекеттеріңізді түзету және әртүрлі әдістерді қолдануды меңгеру |