6B07244 Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тағамдық технологиялар және тамақтандыруды ұйымдастыру
БББ ПАСПОРТЫ
БББ атауы |
6B07244 Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тағамдық технологиялар және тамақтандыруды ұйымдастыру |
Білім беру саласының коды мен жіктелуі |
6В07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары |
Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі |
6В072 Өңдірістік және өңдеу салалары |
Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы |
В068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі |
Оқыту тілі |
Қазақ, орыс, ағылшын |
БББ көлемі |
240 кредит |
Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері |
- |
Серіктес-ЖОО (ҚББ) |
- |
БББ мақсаты |
Қоғамдық тамақтандыру технологиясы және ұйымдастыру саласында заманауи еңбек нарығындағы сұранысқа ие, білімі мен іскерлігі білім беру және жаһандық ғылыми кеңістігін дамытудың қазіргі заманғы үрдістеріне сәйкес келетін жоғары білікті кадрларды даярлау |
Берілетін дәреженің аталуы |
Техника және технология бакалавры |
Кәсіби қызмет саласы |
Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тамақ технологиялары және тамақтануды ұйымдастыру салаларында |
Оқыту нәтижелері |
ОН1 Гуманитарлық, жаратылыстану-ғылыми және техникалық ғылымдардың жетістіктерін өмірде және кәсіби қызметте қолданады. ОН2 Академиялық жазу, адалдық және әдептілік қағидаттарын ескере отырып, өзінің кәсіби қызметі саласында қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасау қабілетін көрсетеді. ОН3 Қазіргі әлемде әлеуметтік және кәсіби ұтқырлық, сыни ойлау, физикалық өзін-өзі жетілдіру, өзін-өзі тәрбиелеу және командада жұмыс істеу қабілетін көрсетеді. ОН4 Кәсіби қызметте теориялық және эксперименттік зерттеу әдістерін және заманауи ақпараттық және компьютерлік технологияларды қолданады. ОН5 Шағын және орта бизнестің тамақ кәсіпорындарының технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін іс жүзінде қолданады. ОН6 Шағын және орта бизнестің азық-түлік кәсіпорындарының технологиялық жабдықтарын пайдаланады. ОН7 Кәсіби қызметте тамақ өнімдерін өндіру және сапасын арттыру үшін заманауи және инновациялық технологияларды қолданады. ОН8 Тамақ шикізатын, жартылай фабрикаттар мен тамақ өнімдерін өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін жетілдіреді. ОН9 Тамақ шикізаты мен өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асырады. ОН10 Азық-түлік кәсіпорындарының өндірістік және экономикалық қызметін жоспарлау мен басқару және оларды жобалау саласындағы кәсіби дағдыларды көрсетеді. |