7M07240 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі» кафедрасы оқытушыларының біліктілігін арттырудан өту жөніндегі мәліметтер
2018-2023 жылдары
№ |
Аты-жөні |
қызметі |
Біліктілігін жоғарлататын мамандығының шифры мен аталуы |
Біліктілігін жоғарлататын орны, мерзімі |
1 |
Шингисов А.У. |
т.ғ.д., проф |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
АО «Шымкент-май» қыркуйек-желтоқсан 2018ж. |
2 |
Абишев М.Ж. |
т.ғ.к., доцент |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
АО «Шымкент-май» қыркуйек-желтоқсан 2018ж. |
3 |
Yerkebayeva S.U. |
б.ғ.к., доцент |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
а.ш.қ. «Гулмайра» наурыз-мамыр 2019ж. |
4 |
Хамитова Б.М. |
т.ғ.к., доцент |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
ЖШС «Мадлен – КZ» қыркуйек –қараша 2018ж. |
5 |
Тасполтаева А.Р. |
т.ғ.к., доцент |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
Шымкент ЖШС «Каравай» қаңтар-наурыз 2022ж. |
6 |
Қалдыбекова Ж.Б. |
т.ғ.к., доцент |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
Республика Узбекистан, Таш.ХТИ, қыркуйек-желтоқсан 2018ж. |
7 |
Қожабекова Г.А. |
магистр, аға оқытушы |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
ЖШС «Азамат» ақпан-сәуір 2019 ж. |
8 |
Желеуова Ж.С. |
Рн-доктор, аға оқытушы |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
ЖШС «Арай» ақпан-сәуір 2019 ж. |
9 |
Қансейтова Э.Т. |
а.-ш.ғ.к., аға оқытушы |
6В07244- Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тамақтануды ұйымдастыру және азық- түлік өнімдер технологиялары |
ЖШС «Мадлен-Кz» ақпан-сәуір 2023 ж. |
10 |
Садырбаева И.Р. |
магистр, аға оқытушы |
6В07240-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
ЖШС «Кайнар-май» ақпан-сәуір 2019ж. |
11 |
Балабекова А.С. |
магистр, оқытушы |
6В07244- Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тамақтануды ұйымдастыру және азық- түлік өнімдер технологиялары |
ЖШС «Мадлен – КZ» қыркуйек –қараша 2022ж. |
12 |
Тастемирова У.У. |
магистр, аға оқытушы |
6В07242-Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы |
ЖШС «Борте-милка» ақпан-сәуір 2022 ж. |
1. Мемлекеттік бюджеттік тақырыптар бойынша орындалатын ҒЗЖ тақырыбы.
ГБ ҒЗЖ -21-11-07 "функционалдық мақсаттағы аралас ет өнімдері". Жетекшісі: Т. ғ. к., доцент Абишев Марат Жанысбекович
2021-2023 жылдарға арналған Агроөнеркәсіптік кешен саласындағы қолданбалы ғылыми зерттеулерді іске асыруға арналған № ЮКУ-2021/23 келісім 267 "білім беру мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру" бюджеттік бағдарламасы бойынша 101 бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру. ғылыми зерттеулер және нақты қызмет 154 2021 жылғы 13 қыркүйектегі ғылыми-зерттеу қызметтеріне ақы төлеу тақырыбы: тамақ өнеркәсібінде пайдалану үшін биологиялық белсенді заттар мен жеміс-жидек ұнтақтарын алу арқылы отандық селекциядағы жеміс-жидек дақылдары мен жүзімнің перспективалы сорттарын өңдеу технологиясын әзірлеу.
2. Министрліктер мен даму институттары қаржыландыратын іргелі, қолданбалы және тәуекелдік зерттеулердің тақырыбы.
2022 жылы "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі" кафедрасында ҚР БҒМ жариялаған 2022-2024 жылдарға арналған ғылыми және ғылыми-техникалық жобалар бойынша жас ғалымдарды гранттық қаржыландыруға арналған конкурста 44 941 536,60 мың теңге сомасына "пробиотиктер мен антиоксиданттармен инновациялық функционалдық биоксидті сүт өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу" ЖРН жобасы ұтып алынды. Жоба жетекшісі: PhD, аға оқытушы Өтебаева А. А.
2022 ж. 68 154 686,00 мың теңге сомасына "инновациялық табиғи ет өнімдерінің технологиясын әзірлеу кезінде қызанақ өндірісінің қайталама шикізатын қайта өңдеу" тақырыбында 2022-2024 жж.ғылыми және (немесе) ғылыми-техникалық жобаларды гранттық қаржыландыруға арналған конкурсқа қатысуға өтінім берілді.
2022 жылғы қарашада ҚР БҒМ жариялаған ғылыми және ғылыми-техникалық жобалар бойынша 2023-2025 жылдарға арналған AP19679729 гранттық қаржыландыруға өтінім берілді: "функционалдық мақсаттағы етті өсімдік алмастырғыштан жартылай ысталған шұжық технологиясын әзірлеу", жоба жетекшісі Ж. с. Желеуова.
2022 жылғы қарашада ҚР БҒМ жариялаған ғылыми және ғылыми-техникалық жобалар бойынша 2023-2025 жылдарға арналған AP19675874 гранттық қаржыландыруға "жоғары сапалы экологиялық таза өнім ала отырып, Өсімдік майларын кешенді өңдеу технологиясы" атты өтінім берілді, жоба жетекшісі Ж. Б. Қалдыбекова.
"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі" кафедрасында ҚР АШМ 2021-2023 жж. ПЦФ жобасының бағыты бойынша 41005947,00 теңге сомасында зерттеулер жүргізіледі: тамақ өнеркәсібінде пайдалану үшін биологиялық белсенді заттар мен жеміс-жидек ұнтақтарын алу мақсатында отандық селекциядағы жеміс-жидек дақылдары мен жүзімнің перспективалы сорттарын қайта өңдеу технологиясын әзірлеу. Ғылыми жетекшісі: Т. ғ. д., профессор Шингисов а. у.
Сондай-ақ, кафедраның ПОҚ басқа кафедраларға бекітілген ҚР БҒМ Ғылым комитеті қаржыландыратын ҒЗЖ тақырыптарына қатысады.
ҚР АШМ ПЦФ жобасы:
"Тамақ өнеркәсібінде пайдалану үшін биологиялық белсенді заттар мен жеміс-жидек ұнтақтарын алу мақсатында отандық селекциядағы жеміс-жидек дақылдары мен жүзімнің перспективалы сорттарын қайта өңдеу технологиясын әзірлеу", 2021-2023жж., жалпы сомасы: 41.005.947, 00 теңге, басшы А. У. Шингисов, жауапты орындаушы Р. С. Әлібеков.
Патенттік жұмыс
2022 жылы кафедраның ПОҚ 7 қорғау құжатын (Өнертабысқа патенттер мен қорытындылар)алды:
№ Атауы Жұмыс сипаты Шығыс деректері көлемі
Бірлескен авторлардың Т. А. Ә.
1. Қазақ халқының ұлттық тағылымын жаңғырту барысты барысты тамақтануына арналды жармасы қосылған асқабақ есбесі консервісінің технологиясы авторлық құқық авторлық құқықпен қорғалатын объектілерге құқықтардың мемлекеттік тізіліміне мәліметтерді енгізу туралы куәлік - "23" №26396 2022 жылғы мамыр 3 Тұрлыбек м.ә., Тасполтаева А. Р., Желеуова Ж. С., Қоштаева Г. Е.
2. Шығыс тәттілігін өндіру тәсілі пайдалы модельге Патент пайдалы модельге ҚР патенті 28.10.2022 ж. №7532 5 Әлібеков р. с., Иманбаев А. Ж., Өтебаева А. А., Әбіш.Ж. А.,
Батырова Э. А.
3. Құрамында биофлавоноидтар бар сығындыларды алу әдісі. Өнертабысқа Патент. 07.02.2022 ж. № 2022/0074. 1 өнертабысқа ҚР патентін беру туралы өтініш 5 Шингисов А.У., Әлібеков р. с., Еркебаева С. У., Габриллянц Э. А., Майлыбаева Э. у., Тастемирова У. У.
4. "ArysKaun" өндіріс негизинде жалбыз қосылған көкөніс шырынды консервілеу технологиясы жасауу
Авторлық құқық авторлық құқықпен қорғалатын объектілерге құқықтардың мемлекеттік тізіліміне мәліметтерді енгізу туралы куәлік - 2022 жылғы "23" мамырдағы № 26382 5 Арапбаева А. Т., Қалдыбекова Ж. Б., Өтебаева А. А., Садырбаева и. Р.
5. Қазақ халқының ұлттық тағамын жаңғырту аясына қоңырнан жасалған" Қауынқұрт " өнімдерінің технологиясы жасау
Авторлық құқық авторлық құқықпен қорғалатын объектілерге құқықтардың мемлекеттік тізіліміне мәліметтерді енгізу туралы куәлік - 2022 жылғы "23" мамырдағы №26369 4
Мадияр Б. М., Шингисов А.У., Еркебаева С. У., Ханжаров Н. С.
6. Шығыс тәттілігін өндіру тәсілі пайдалы модельге Патент пайдалы модельге ҚР патенті 28.10.2022 ж. №7532 5 Әлібеков р. с., Иманбаев А. Ж., Өтебаева А. А., Әбіш.Ж. А.,
Батырова Э. А.
7. Құрамында биофлавоноидтар бар сығындыларды алу әдісі. Өнертабысқа Патент. 07.02.2022 ж. № 2022/0074. 1 өнертабысқа ҚР патентін беру туралы өтініш 5 Шингисов А.У., Әлібеков р. с., Еркебаева С. У., Габриллянц Э. А., Майлыбаева Э. у., Тастемирова У. У.
«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі» кафедрасының 2022-2023 оқу жылындағы Қыркүйек/Қараша айларында жоспарланған қыста қабылданған ғылыми-педагогикалық бағытындағы магистранттардың зерттеу практикасын 7М07240 – Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы білім беру бағдарламасы бойынша төмендегі ұйымда өтілді
№ |
Білім беру бағдарламалар тобы |
Тобы |
Магистранттың аты-жөні, тегі |
Практика өтетін орнының толық атауы, келісім-шарт көшірмесі /Кафедра атауы |
Практика жетекшісі |
Атауы |
|||||
|
7М07240 – Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы |
МЛП-22(1) – 4нк |
1. Еркінбек Ұ.А. 2. Жұматаева З.Х. 3.Саидазимова М.Б. |
ТОО «Компания ФудМастер- Шымкент» |
1. Хамитова Б.М. 2. Шингисов А.У. 3. Ханжаров Н.С.
|