6B07252 Қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер технологиясы

БББ ПАСПОРТЫ

БББ атауы

6В07252 Қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер технологиясы

Білім беру саласының коды мен жіктелуі

6В07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары

Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі

6В072 Өңдірістік және өңдеу салалары

Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы

В068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Оқыту тілі

Қазақ, орыс, ағылшын

БББ көлемі

240 кредит

Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері

-

Серіктес-ЖОО (ҚББ)

-

БББ мақсаты

Қантты заттар мен қантты кондитерлік өнімдерді өндіру саласындағы өндірістік міндеттерді білікті шеше алатын, еңбек нарығының өзгермелі талаптарына бейімделген, сұранысқа ие, бастамашыл бакалаврларды дайындау.

Берілетін дәреженің аталуы

Техника және технология бакалавры

Кәсіби қызмет саласы

Қайта өңдеу өнеркәсібінің барлық салаларында кәсіби қызметті жүзеге асырады, технологиялық процестерді әзірлеуді және қайта өңдеу өндірістерінің өнімдерін өндірістік алуды, кондитерлік фабрикаларды, қант және крахмал-сірне зауыттарын қамтамасыз етеді.

Оқыту нәтижелері

ОН1 Академиялық адалдық принциптерін ұстана отырып, қазақ, орыс мен ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда қарым-қатынас мен коммуникация дағдыларын меңгеру.

ОН2 Математикалық талдау әдістерін және физика, химия және басқа да жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолдану, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру.

ОН3 Қант заттары мен қант кондитерлік өнімдерін өндірудің экономикалық негізделген, заманауи технологиялық процестері мен режимдерін әзірлеу.

ОН4 Техникалық шешімдерді техникалық-экономикалық көрсеткіштер тұрғысынан бағалау, шикізат шығынының нормаларын, өнімнің жаңа түрлерінің рецептурасын, олардың тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу, материалдық теңгерімді, Технологиялық нұсқаулықтарды жасау.

ОН5 Әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдар саласындағы базалық білімді, нормативтік құқықтық құжаттарды, өндірістегі қауіпсіздік, өндірістік санитария және еңбекті қорғау жөніндегі заңнаманың талаптарын пайдалану.

ОН6 Өндірістің қауіпсіздік техникасы мен экологиялылығының талаптарына сәйкес заманауи технологиялық жабдықтарды пайдалану.

ОН7 Энергия шығынын азайтуды, шикізат пен өндірістік қуаттарды ұтымды пайдалануды ескере отырып, жаңа өндірістік цехтарды, технологиялық желілер мен өндірістерді жобалау.

ОН8 Өндірістік қызметті дұрыс жоспарлау, кәсіби мәселелерді шешу әдістері мен тәсілдері, өнімнің рецептурасы.

ОН9 Ақпараттық және цифрлық технологиялардың арнайы бағдарламаларын қолдана отырып технологиялық процестердің заманауи әдістерін көрсету.

ОН10 Пайдаланылатын шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапа көрсеткіштерін бақылау және анықтау үшін стандартты сынақтар жүргізу әдістерін қолдану.

ОН11 Зерттеу нәтижелерін, сыни бақылау нүктелерін, өндіріс тәуекелдерін, кәсіпкерлік қасиеттерді және стандартты емес жағдайларды талдау.

ОН12 Орындаушылар тобын басқарудың әртүрлі әдістерін тиімді қолданыңыз және өз көзқарасыңызды дұрыс қорғау.


Егер Сіз қатені байқасаңыз, мәтін бөлігін таңдап, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз
БАЙЛАНЫС

160012, Шымкент қаласы, Тәуке хан даңғылы, 5


Канцелярия

(8-725-2) 21-01-41


canselyarya@mail.ru

info@auezov.edu.kz

Please publish modules in offcanvas position.