8D07240 Функционалды тамақ өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
БББ ПАСПОРТЫ
БББ атауы |
8D07240 Функционалды тамақ өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар |
Білім беру саласының коды мен жіктелуі |
8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары |
Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі |
8D072 Өндірістік және өңдеу салалары |
Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы |
D111 Тамақ өнімдерін өндіру |
Оқыту тілі |
орыс, қазақ, ағылшын |
БББ көлемі |
|
Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері |
|
Серіктес-ЖОО (ҚББ) |
|
БББ мақсаты |
Азық-түлік технологияларын жетілдіру саласындағы ғылым, білім және өндіріс мәселелерін шеше алатын философия докторларын даярлау. |
Берілетін дәреженің атауы |
PhD философия докторы |
Кәсіби қызмет саласы |
-ғылыми-өндірістік орталықтарда, ғылыми-зерттеу институттарында, жоғары және техникалық және кәсіптік оқу орындарында, мемлекеттік және мемлекеттік емес сектор кәсіпорындарында басқару қызметі; - Қазақстан Республикасы инфрақұрылымды дамыту министрлігінің құрылымдық бөлімшелерінде, аудандық, қалалық және облыстық деңгейдегі әкімдіктерде және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында басқару қызметі; - техникалық профильдегі жоғары, техникалық және кәсіптік оқу орындарындағы ғылыми және білім беру қызметі. |
Оқыту нәтижелері |
ОН1. Жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім беру жүйесінде заманауи педагогикалық технологиялар мен оқыту әдістерін жоғары кәсіби меңгергендігін көрсетеді. ОН2. Азық-түлік технологиясы бойынша ғылыми білім саласын кеңейтуге мүмкіндік беретін ғылыми зерттеудің заманауи әдістерін сыни тұрғыдан бағалайды. ОН3. Ғылыми мәтіндердегі күрделі және жаңа идеяларды ұсыну кезінде академиялық жазуды еркін меңгергендігін және өз ұстанымын білдіру кезінде ғылыми қоғамдастықпен дәлелді пікірталас дағдыларын көрсетеді. ОН4. Функционалды мақсаттағы көп компонентті тамақ өнімдерінің құрамын әзірлеу және модельдеу үшін ғылыми тәсіл жасайды ОН5. Қоғамның технологиялық дамуы контекстінде азық-түлік өнімдерін өндіру мен сақтаудың инновациялық технологияларының қолданылуын дәлелді түрде түсіндіреді. ОН6. Берілген қасиеттері мен құрамын болжай отырып, азық-түлікті байытудың оңтайлы жолдарын таңдайды. ОН7. Халықаралық стандарттарға сілтеме жасай отырып, функционалды тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін бақылау механизмдерін өзгертеді. ОН8. Жаңа сын-қатерлерге тиімді бейімделу үшін функционалдық азық-түлік өнімдерін әзірлеу мен өндіріске енгізудегі өзекті мәселелерді талқылайды. ОН9. Ғылыми қоғамдастық алдында дәлелденген ғылыми жарияланымдар мен қолжазбалар түрінде ресімделген жаңа және күрделі идеялар мен шешімдердің синтезі арқылы өзінің ғылыми біліктілік деңгейін көрсетеді. |