6B07253 Тамақ қауіпсіздігі және инженерия
БББ ПАСПОРТЫ
БББ атауы |
6В07253 Тамақ қауіпсіздігі және инженерия |
Білім беру саласының коды мен жіктелуі |
6В07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары |
Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі |
6В072 Өңдірістік және өңдеу салалары |
Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы |
В068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі |
Оқыту тілі |
Қазақ, орыс, ағылшын |
БББ көлемі |
240 кредит |
Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері |
- |
Серіктес-ЖОО (ҚББ) |
- |
БББ мақсаты |
Халықаралық стандарттарға сәйкес технологиялық процестер мен өнім сапасын басқаруға қабілетті өндіріс саласы және тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша сұранысқа ие бакалаврларды даярлау. |
Берілетін дәреженің аталуы |
Техника және технология бакалавры |
Кәсіби қызмет саласы |
Тамақ өнеркәсібінің барлық салалары, сараптама және сертификаттау орталықтары, санитарлық-эпидемиологиялық бақылау бөлімі, ғылыми-зерттеу, оқу орындары болып табылады. |
Оқыту нәтижелері |
ОН1 Академиялық адалдық қағидаттарын түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру. ОН2 Кәсіби қызметтің жаратылыстану, математикалық, қоғамдық, әлеуметтік-экономикалық және инженерлік білімдерін көрсету, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру. ОН3 Ақпаратты және есептік сауаттылықты, ақпаратты жалпылау, талдау және қабылдау, мақсат қою және оған жету жолдарын таңдау қабілеттеріне ие болу. ОН4 Тиімді даму стратегиясын құруға және кәсіпорын саясатын қалыптастыруға, ұйымның имиджін құруға және қолдауға қабілетті. ОН5 Тамақ кәсіпорындарының өндірістік-экономикалық қызметін ұйымдастыру дағдыларын көрсетеді. ОН6 Тамақ өнімдерін теориялық және эксперименттік зерттеу әдістерін, инженерлік есептеулерді, технологиялық сызбаларды жобалауды, зерттеу деректерін өңдеудің статистикалық әдістерін қолдана білуді меңгереді. ОН7 Үйлесімді байытылған тамақ өнімдерін жасау үшін негізгі өнімдер мен қосымша ингредиенттерді таңдай алады, тамақ өнімдеріндегі физикалық, химиялық және биологиялық шығу тегі контаминациясының дәрежесін бағалай алады. ОН8 Тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерін өндіруде технологиялық процестерді және сақтауды, логистикалық және тамақ кәсіпорнының көліктік қызметтерін ұйымдастыру дағдыларын көрсетеді. ОН9 Тамақ кәсіпорындарының әртүрлі технологиялық жабдықтарын қолдана алады, өнімнің сапасын бақылау және қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша зертханалық-техникалық жұмыстарды жүргізу үшін бақылау-өлшеу және сынау жабдықтарын қолдана алады, өндірістік бақылау жүргізе алады және санитарлық жағдайды сақтай алады. ОН10 Қауіпсіздікті бағалау және бағалау үшін ережелер, стандарттар, жобалық және технологиялық құжаттаманы қалай қолдану керектігін біледі, өнімді басқару тиімділігін арттыру бойынша шаралар кешенін әзірлейді. ОН11 Кәсіби қызметте зерттеу, кәсіпкерлік дағдыларды қолдана алады. Өзінің кәсіби қызметінің салдарын қалай болжауды біледі ОН12 Өзіндік білім алу және өзін-өзі тәрбиелеу дағдыларын, өмір бойы салауатты өмір салтын көрсету, жеке және топта жұмыс жасау |